EBRE'SPORT‎ > ‎

Gener 2011

CURSA DE MUNTANYA:LES II TORRES DE CAMPREDÓ 16/01/2011
Aquesta cursa es va realitzar el dia 16 de gener de 2011, era la primera cursa del Circuit de curses de les Terres de l'Ebre (Pam i Toc), els metres de desnivell positiu no eren massa excessius 643m i uns 21'7 km. Tot eren indicadors que m'incitaven a la participació i al mateix temps a la introducció a les curses de muntanya, ja que seria la primera vegada que participaria a una.
A més aquesta cursa la volia fer per carregar de volum a les cames i al mateix temps acostumar al cos a estar  estona corrent, d'aquesta manera em seria d'entrenament per a dur a terme el meu repte, la Marató de Barcelona.
El dia anterior al desenvolupament de la prova l'organització es va oferir per anar a recollir el dorsal i el regal de participació. La bossa de regal estava bé, i el jersei de mànega llarga em va sembla força bé i calent (perfecte!!!).
El dia del desenvolupament de la prova, feia fred, bastant de fred, tan que si m'hagués dut les malles llargues segurament que la cursa l'hagués fet amb elles, però com que no les havia dut tocava córrer amb pantalons curts. L'hora d'arrancada va ser bastant puntual, ja que vam arrencar a les 09:10, deu minuts de demora no és molt.

EXPERIÈNCIA I SENSACIONS DE LA PROVA
El primer aprenentatge que he fet, ja el vaig adquirir abans de començar la cursa, si disposes de material o pots fer una predicció d'alguna cosa que pot passar, intenta buscar la solució o porta el material ja que en aquest tipus de curses poder tenir previstos els coses a succeir ja jugar un paper mental fonamental.
Els avituallaments estaven ben repartits al llarg de la cursa, jo vaig córrer amb la meva motxilla,tan per dur una mica més de pers, 2kg, com també perquè m'agrada anar bevent quan jo vull. Aquests disposaven de divers sortit de productes: fruït secs, codonyat, barretes tipus muesly, aigua,
beguda isotònica...
He de dir que el recorregut em pensava que que seria més planer, però no ha segut així fins i tot i havia alguns moments que s'havia de grimpar una mica i tot.
Sobre el kilòmetre 17 vaig tenir un principi de rampa, que per sort no va anar a més, vaig pemdre una tableta  d'isostar ivaig continuar, però aquest fet va fer que anés molt en compte fins al final ja que si tornés a venir no sabria la magnitud d'aquesta.
La cursa al final la vaig acabar amb 2 hores i 49 minuts, una velocitat mitjana de 8 km/h amb un total de 2022 kcal consumides, 22'7 km i uns 850 m de desnivell positiu. Crec que per part de l'organització havien d'haver perfilat més amb  el desnivell ja que un participant que no arriba en el seu millor moment a la cursa, es troba amb un error 1/3, aproximadament, és bastant d'error i aquest el pot fer sofrir molt.
Alguns consells/recomanacions que he extret d'aquesta prova: el material per a els imprevistos l'has detenir després ja es veurà si en fas o no d'ús, he de perdre uns 5kg d'aquesta manera suposo que em mouré millor per aquest medi i al mateix temps m'anirà bé per a fer la marató i he de buscar les sals, la manera i la tipologia que he de pendre per tal d'evitar les rampes (ja que pareix que sóc propens a tenir-ne)

A aquesta foto no surto amb la camiseta de C.E. WHERE IS THE LIMIT?,
 ja que no la tenia però a les altres curses ja la duré, ja tinc ganes de dur-la.
 
 
Comments