EBRE'SPORT‎ > ‎

Gener 2012

CURSA DE MUNTANYA: II TORRES DE CAMPREDÓ 15/01/2012

Primer de tot he de dir que aquesta reflexió l'he escrita uns dies posteriors de la cursa, això pot ser al mateix temps un avantatge i un inconvenient. Crec que l'avantatge principal serà que podré ser més objectius alhora de fer les meves aportacions, però al mateix temps es perdrà una part substancial alhora de fer un anàlisi de les meves sensacions. Posteriorment faré un anàlisi per tal de planificar les meves cròniques per tal de fer el més profitoses possibles.

La primera cursa del Circuit de les Terres de l'Ebre, és la que obre l'inici de la temporada, a la web posava inicialment que la cursa seria de 21km, però finalment va sortir publicat que seria de 24 km i desnivell positiu de 703m i de descens 697m. Aquestes xifres no corresponent a les dades obtingudes pel meu GPS, 25'8 km i 1080m de desnivell positiu. Doncs faré el mateix comentari de l'any passat, un error al desnivell de 1/3 és massa, no se si l'error el dec tenir al GPS (cosa que dubto és una Garmin Edge 305 i en totes les curses i amb altres GPS les dades obtingudes són molt semblants, però mai se sap) o si el tenen al seu o posen més desnivell per a que hi hagi més participació. Però això al mateix temps és una arma de doble fil ja que molta gent creu amb les seves possibilitats i es troba el dia de la cursa amb unes sensacions i/o dificultats que no esperava. I així va ser durant la cursa es sentien molts de comentaris que creien que era dura, i que no s'ajustava a la fitxa tècnica de la web, crec que és un aspecte que l'organització hauria de tenir en compte.

EXPERIÈNCIA I SENSACIONS DE LA PROVA

Dies posteriors a la prova, el temps era del més bo, però a mesura que s'aproximava a la data les temperatures anaven baixant, fins i tot quan pujàvem Hèctor (el meu germà i jo), els termòmetres dels vehicles van marcar 1ºC (temperatura bastant baixa, per a les nostres terres ja que conjuntament amb la gran humitat fa que la sensació tèrmica sigui més gran), però havíem d'anar a córrer no? Doncs endavant. I fent cas a les recomanacions que havia fet l'any passat en el vehicle particular tenia roba per si volia fer canvis a última hora.

A aquesta cursa també l'he feta amb la motxilla, és un pes addicional però com que sabia que havia de llevar-me indumentària, algun lloc l'havia de deixar. A més m'agrada molt poder anar hidratant-me durant la cursa. Suposo que a mesura que realitzi més curses ja n'estaré més habituat, ja que en som pots els que les duem.

Els avituallaments estaven ben repartits durant tota la cursa, cada 4 kilòmetres més o menys. Ben previstos de menjar: llaminadures, fruits secs, fruita, xocolata, begudes isotòniques... Va haver un avituallament que va impactar quan faltaven uns 3 km per al final, un home d'edat avançada sòl a una finca particular i donant aigua.

Els camins estaven molt ben indicats i a les cruïlles amb alguna més dificultat i havia gent de l'organització. Solament vaig sortir un moment del camí senyalat, però he de reconèixer que va ser un error meu.

En quan a un tema que em preocupava, les agulletes, durant la cursa no en vaig tenir, solament va haver un moment mentre pujava un marge i vaig estirar completament el quadríceps ( el vas intern) va fer un intent, però solament va ser això, i així es va quedar i no vaig saber res més durant la cursa.

Finalment vaig finalitzar la cursa en 3h 28 min, el núm. 144 de 203, resultat molt millorable, però per les sensacions que vaig tenir durant la cursa, el meu rendiment i que solament porto realitzat 5 mesos d'entrenament i que venia d'un descans de un mes i mig i que l'entrenament que estic realitzant eren de 3 esports (natació, bici i córrer), que no còrrec solament, considero que he d'estar content.


A aquesta foto no surto amb la camiseta de C.E. WHERE IS THE LIMIT?,
 ja que no la tenia però a les altres curses ja la duré, ja tinc ganes de dur-la.
Comments