EBRE'SPORT‎ > ‎

Juliol 2010

MARXA BTT AUBERGE (BENISSANET)
Aquesta marxa consta de dos rutes una de 25 km i l'altra de uns 40kms. El recorregut és de sortida i d'arribada a l'ajuntament de Benissanet i es cicarà per la serra de Cavalls i les seves valls. Per a més informació: http://wwwbttauberge.blogspot.com/
Aquesta marxa la farem: Hèctor ( el meu germà), Gerard i Victor, encara que jo sempre en les marxes tendeixo per anar sempre junts, aquesta vegada vull anar al meu ritme i experimentar les meves sensacions ja que a partir del que senti em decidiré fer  o no la Duextrem, jo la voldria acabar-la sobre unes 3 hores i durant la tarde trobar-me bé, serien un símptomes que físicament estaria bé.

EXPERIÈNCIA PERSONAL I SENSACIONS DE LA PROVA
Al final fer a fer la marxa vam ser Hèctor, Victor i jo. Des de l'organització han tingut el detall de que els acompanyats dels participants de la marxa poguessin consumir, menjar i al mateix temps gaudir de la festa. Al mateix temps fer també un incís en quan a la festa que es realitza paral·lela al desenvolupament de la prova com ha segut una cursa muntada per als més petits.
La marxa estava molt ben senyalitzada i va haber molta gent que va participar en l'organització. Una latra cosa que cal resaltar de la mraxa es que tan els quilòmetres com de desnivell acumulat possitiu s'adequava a la realitat.
De la marxa el que ca lresaltar era el fort pendent de dues baixades, ja que quasi bé tobligaven a baixar de la btt.
Hi havien 4 habituaments,encara que jo no en vaig fer ús de cap, vaig veure l'aigua que portava al meu camelback i vaig fer just, en quan a l'alimentació vaig menjar 3 tabletes de Isostar.
Vaig quedar en la posició 35 de 80 participants, més o menys esta al mig de taula, estic content respecte l'any passat. Així es mostra que a poc a poc les persones ban agafant forma física i es van posant al seu lloc.
Per a l'any vinent s'aproxima un canvi de bicicleta tot terreny, ja que la meva deixa molt que desitjar ! ! !


II DUEXTREM (AMPOSTA)Lliurament de  pitrals de les 6:30h fins les 7:30h al Pavelló Firal d'Amposta. Per recollir el pitral caldrà presentar la llicència federativa en cas de tenir-la.Sortida conjunta homes i dones a les 8:00h de la Finca del Cabiscol.Tindrem des del Pavelló Firal 2 Autocars que vos traslladaran fins la sortida.

  • Distància: 73 Kms (20 Trail + 53 BTT)
  • Desnivell acumulat positiu: 2.100 m
  • Avituallaments:  15 (dels quals 9 de sòlids)

La sortida és farà des de la Finca del Cabiscol, molt pròxim al Club de Tir d'Amposta(ja que al tractar-se d’una cursa de muntanya em mirat de retallar el màxim possible el recorregut per asfalt).

Tot seguit els corredors es dirigiran cap al racó de Cederilles, una vegada a dalt del racó de Cederilles baixarem per l’altre costat de la serra i aniran direcció a la font de la Tina, des d’allà, anirem pujan fins arribar al pla de galls, una vegada al pla s’agafarà el GR direcció a la zona del Mas Miralles, és creuarà el barranc direcció un altre cop a les  piques i des d'elles  es tornara a pujar el Montsianell, passant pel costat del  Crist i remuntant per  la senda que ens porta direcció Amposta, passaran pel costat del Moli de l’oli, és creuarà l’eix de l’Ebre i és passarà pel costat de la zona de la plaça de bous, tot seguit pel carrer del lligallo direcció a la rotonda de la càmara, un cop allí els corredors tiraran per l’Av. De la Ràpita en busca de la rotonda de l’olivera i allí és desviaran cap avall per l’Av. Del Pavelló arribant al nou parc d'Amposta.

Allí, trobareu la zona de transició sense parada, on un cop preparats, podreu rependre la cursa amb les vostres BTT's amb el següent recorregut: 

Anireu direcció la Finca del Cabiscol, on després d'una volta per aquest paratge, ens dirigirem cap a Freginals on agafarem diversos camins que ens portaran fins l'avituallament del Refugi, posteriorment i després d''una curta sendera i camins de pista arribarem al Mas Mulet on seguirem una sendera llarga de pujada passant per la del Rajolar, on continuarem per sendera per fer una forta baixada, també per sendera, fins Roca -roja (enllaç fàbrica del Ciment), continuarem pel conegut Camí dels bandolers fins arribar a La Gossera on baixarem per la sendera de la Santa, agafarem el "Camí del Napo" per emprendre el camí que va al Coco de Jordi, on tindrem que remuntar per agafar el sender de la Font d'en Burgar, Bassa de la Gaia(Pla de Galls), baixarem pel sender Gr fins el Mas de Miralles, on ja , per camí asfaltat, tornarem a Amposta al Pavelló de Fires.

La cursa Duextrem també es pot realitzar solament una etapa, o sigui o Btt(53km) o la curs trail (21km), i aquest any també es disposa de la marxa (13km), d'aquesta manera es pot reunir el nombre més grans de participants. El mnombre de participants per a cadascuna de les proves és el següent: per a la Duextrem 36, per a la cursa de btt 51, per a la cursa de trail 117 i per a la marxa 50.

EXPERIÈNCIA PERSONAL I SENSACIONS DE LA PROVA
En el desenvolupament de la prova, he de felicitar l'organització de la prova, hi havia molts de punts d'avituament fins i tot un participant va dir que la prova es podia fer sense dur cap tipus de aliment  ni líquid. Estava molt ben senyalitzada i a part a molts de punts hi havia una presencia humana per a evitar errors.El track que vaig descarregar de la pàgina web oficial hi havia dos trajectes que no corresponia en el recorregut , però aquests no provocaven confusió ja que eren trams senzills que estava senyalitzats.
La bossa de regals estava molt bé amb un trofeu de finisher i amb  una samarreta tècnica també molt xula, en canvi en quan a l'últim avituament, al finalitzar la cursa crec que era molt obre ja que solament hi havia un plat de pasta  amb la qual podies triar 3 tipus de salsa, en hi havia cap tipus de carn rostida.
La prova de trail la vaig finalitzar en 2:34:37, un temps que entrava e dintre de les meves expectatives millorades, ja que me pensava que faria sobre les 3 horesaian del Sagrat Cor vaig tenir dos intens d'agafar una rampa als dits dels peus. I la prova de btt la vaig fer en 5h 12 min, uns dels 12 minuts més dels esperats. Però la vaig finalitzar ja que
en això consistia el meu repte fent-ho en 7h 46 min., un emps millor del meu esperat que volia fer la prova entre 8-9 hores.
Les sensacions de la prova en el segment de trail vaig anar còmode, però aquestes van canviar quan vaig fer la prova de btt ja que notava que no avançava i el ritme que havia de dur era baix, però era la que m'imposava la ruta. A part d'això el conjunt de baixades que hi havia abans d'aribar a la f'abrica de ciment era molt tècnic i molt, però molt xungo...baixades de descents pur i dur.També vaig patir un dolor de lumbars, que mhan durat uns dos dies després de la prova, això vol dir que es un grup muscular que he de reballar més en el gimnàs. I al mateix temps vol dir que la part del ciclisme s'ha de treballar més intensament per a properes edicions o proves.
En quan a l'alimentació vaig menjar, en la prova de trail: 3 gels aptonia i 1'5 lt d'aigua, en la transició una barreta de proteÏna de Nutrisport i en la prova de btt de aliments que duia jo: 4 pastilles Isostar, 1 bidó de beguda isotònica del Mercadona, 1'5 lt d'aigua i de productes oferts per l'organització: 1 lt d'aigua, 1/2 barra de codonyat i 1 barra de cereals. Hi van haver 4 persones que van abandonar la prova i a mi l'experiència que m'ha quedat es que és una prova que no es pot infravalorar ja que és molt exigent i davant d'aquesta s'ha notat les meves mancances fa falta que em posi més fort en btt i he de fer un entrenament més intens als gimnàs d'abdominals. Suposo que la tornaré a realitzà però passats uns 2 anys per a realitzar un altre pols.
 
 
Comments