EBRE'SPORT‎ > ‎

Juny 2010

TRAVESSIA NOCTURNA FREDES PAÜLS

La travessia consta de 50 Km encara que hi haurà gent que la finalitzarà al refugi  de Caro. Aquest any hi participaran unes 700 persones, aquest factor anirà bé per als participants ja que serà difícil que algú es quedi sol i conseqüentment que es perdi. Tot l'entrenament que he fet en els últims mesos ha estat enfocat per realitzar aquesta prova, per tant estic molt motivat per a realitzar-la però al mateix temps amb el neguit de poder -la fer. Calculo  finalitzar-la en 8 -10 hores, i durant aquest període  tindré moltes sensacions: unes de bones, d'altres no tant, però tot forma part de la prova i s'ha de gaudir cada moment que ens oferirà. La meva aspiració és poder ser un finisher ja que fa uns mesos la veia fora de les meves possibilitats.

EXPERIÈNCIA I SENSACIONS EN LA PROVA:

Aquesta travessera ja pintava bé des de un principi per la bona acceptació dels participants que hi ha haver, un total de 699. Vaig estar una hora abans de  l'hora de sortida, ja que com era la primera vegada que la feia no sabia com esta organitzada però s'ha de dir que des d'un bon principi es denotava que ja en portaven una mica de travessies realitzades, hi havia una un llistat de inscrits, per a poder buscar quin número de dorsal hi tenies (encara que per la web ja sortia) i diverses taules on hi tenien els dorsals i una pulsereta per al control de pas. La carrera va començar a hora exacte, fet que es d'agrair ja que s'havia d'estar unes quantes hores disputant-la i els nervis pels participants es podien respirar en l'ambient.

La travessia la vaig córrer amb un company, que solament volia fer la primera part però això dependria d'acord amb les sensacions, anàvem fent caminant i corrent fins que vam arribar a la zona de Casetes Velles (que per cert hi havien uns bous prop de la carretera), a partir de aquesta zona vam decidir de guardar forces (potser un xic massa) ja que vam arribar al Refugi de Caro en 4h i 45 min., al meu gust era massa temps, però el fet ja estava fet.

En el refugi de Caro, se va quedar lo meu company, estava el meu pare i la meva dona (Sara) vaig anar al lavabo  i menjar un préssec, en total crec que vaig haver d'estar sobre uns 10 minuts i ha continuar!!!

De la segona part he de dir que va ser molt dura principalment la baixada llarga, de uns 7 kms. abans d'arribar a la població de Paüls, va ser mortal!!!, no la vaig poder corre-la al final baixava caminant a un bon ritme. I quan se va acabar la baixada dura hi havia uns 4kms de pista de terra i d'asfalt que vaig intenta corre però havia d'anar caminant i corrent...Arribant a la meta en 8h i 39 min., sent el participant 136 en travessar la meta.

La travessia estava molt ben senyalitzada ambdós trams i cal ressaltar el segon (del refugi de Caro fins a Paüls) ja que aquest estava fet en llums, encara que sempre es recomanable o dur un gps o anar amb algú que conegui el recorregut.

De menjar vaig menjar-me: (el que duïa jo)2 barretes endurance de la marca aptonia, 1 barreta de proteïna de Nutrisport, 1 tableta de isostar i uns 3 litres d'aigua (del ofert per l'organització), mitja barreta de cereals, 1 i 1/2 de plàtans, 1/4 de barra de codonyat, 1 préssec , 1 cafè i 3 gots d'aigua.

Les sensacions de la carrera van anar bé fins arribar al kilòmetre 43 que ja em feien bastant mal de genolls i la part de les cames que em feien més mal eren els abductors, per tant ja ser que aquesta part la he de treballar més al gimnàs. El mal de cames em va durar fins al dimarts (2 dies), estic content del ràpid que vaig recuperar. Vaig ser el dimarts que vaig tornar a sortir en btt, sortideta de 40km nocturna per la via verda de Bot a Arnes, amb parada a Arnes per a sopar.
 
Comments