EBRE'SPORT‎ > ‎

Setembre 2010

PER AL 02/09/10 ROQUETES- VIA ZAFRAN- VALLDEROURES- PORTELLADA
La ruta Deltebre - Portellada per la via Zafran la vaig realitzar farà uns 2 anys, actualment crec que la meva forma física és millor i la meva capacitat mental per capacitat mental per aconseguir els objectius és millor.
Quan la vaig fer, era a voltes de juny-juliol i conjuntament amb el meu germà Hèctor i Victor, un company i em va costar unes 8 hores (amb parades incloses). Però ara serà la realitzaré a finals del mes d'Agost ( pareix que possiblement serà mes fresc, però amb els dies calorosos que portem ja es veurà) i tot sol, per tant no podré fer cap error alhora de portar el material, ja que depenen de l'error suposaria fer que la meva parella m'hagués de venir a buscar i això no ha de passar.

El material que duré a la motxilla serà el següent: 2 càmares de recanvi, un kit de reparació de punxades, 1 lot, 2 barretes energètiques (isostar), 5 tabletes energètiques (isostar),1 gel Aptonia, 1 barreta de proteïna (Nutrisport),  1'5 lt d'aigua (Camelback), 1 bidó amb beguda isotònica congelada (per aguantar el màxim la frescor),diners (per comprar aigua als voltant d'Horta de Sant Joan), 1 impermeable... 2 piles de recanvi


Al principi volia sortir des de Deltebre, però per circumstàncies al final vaig haver de sortir de Roquetes. La ruta és de 76 km amb un desnivell positiu de 686m., invertint 4h i 50 min per a realitzar-la (encara que el temps no és  del tot precís ja que vaig pinxar dues vegades i vaig ajuda a posar un parxe a  un altre usuari, i no em recordo si vaig aturar o no el cronòmetre).  De productes alimentaris consumits van ser : un esmorxar a Roquetes amb dos ous fregits i pernils salat, quan portava uns 20 kms, vaig menjar el gel, als 35 kms una barreta isostar i sobre els 45 kms la barrera  proteica. Vaig beure 1 bisó (500ml) amb beguda isotònica  i quan vaig arribar a Vallderoures es va finalitzar l'aigua que portava al camelback, el vaig tornar a omplir i em vaig comprar: 1 botella d'aigua, un tall de pizza, un donut i 2 cocacoles (em vam senta a glòria!!!).

Cal dir que la Via de Zafrán es una ruta dureta, si surts del sud direcció al nord sempre vas cap a munt, poca pendent però sempre a munt, fins a Bot una pujada de un 2 % i de bot fins a Vallderoures un 3-4 %. Des de la sortida de l'estació de Vallderoures fins a la cruïlla per anar a la Portellada és pla, amb costa avall i molt poca pendent cap a munt. Des de la cruïlla fins al poble de la Portellada, tenim uns 5km de una pendent de un 4-7% i en alguns moment fins al 11%, després del que ja es duu fet vaig considerar com un suplici, però...endavant que ja estava allí el final de la ruta.
Les cames les tinc carregades, suposadament demà estaré millor durant la tarde i l'endemà aniré fent estiraments. L'endemà vaig anar a caminar 1 hora per la muntanya, amb un desnivell baix, i després de dos dies ja em vaig trobar molt millor.

 
Comments